top of page
Houtrot reparatie.jpg

Houtrot reparatie

Anchor 1

Heeft u last van houtrot, of ziet u dat sommige plekken van uw kozijnen verouderd en verslechterd raken? Wacht niet te lang en onderneem direct actie. Het is namelijk erg belangrijk om uw houtrot tijdig te repareren. Hierdoor voorkomt u achterstallig onderhoud en kunt u voor een langere tijd genieten van uw schilderwerk. Zo behoudt u dus de duurzaamheid van uw schilderwerk. Schildersbedrijf J. Beljaarts is als professional gecertificeerd door Renovaid en Sigma Coatings. Daarom zijn wij de beste partij om het geveltimmerwerk van uw woning of kantoorpand te onderhouden en als het nodig is deels te vervangen. Met vakmanschap en perfectie gaan wij aan de slag om het aangetaste hout in een goede staat terug te brengen.

 

Hoe ontstaat houtrot?

Houtrot is niet per se vies of heel erg, als u er maar op tijd bij bent. Wanneer de luchtvochtigheid boven de 20%, de buitentemperatuur boven de 18 graden en het hout boven de 4 graden komt, is de kans zeer aanwezig dat houtrot zich ontwikkeld. Doordat er zuurstof bij het hout komt en het erg vochtig is, zal dit dus zeker voor kunnen komen. Je kan houtrot herkennen aan de donkerdere kleur, krimpscheuren en openstaande verbindingen.

 

Houtrot reparatie bedrijf

Als erkend houtrot reparatie bedrijf zijn wij gespecialiseerd in het repareren, herstellen en vervangen van plekken waar het rotte hout ontstaat. In principe hoeft u zich nog geen zorgen te maken, als u er maar op tijd bij bent. Nadat we de situatie goed geïnventariseerd hebben, gaan we aan de slag om deze stukken mooi weg te werken. Op de vraag: kun je houtrot behandelen is het antwoord makkelijk. Ja! Wij kunnen het houtrot definitief stoppen en vervolgens ook definitief voorkomen. Houtrot voorkomen is natuurlijk beter dan repareren!

 

Aangetaste hout reparatie stappenplan

Wanneer het houtrot is ontstaan, gaan onze specialisten aan de slag om dit te verwijderen, herstellen en vervolgens ook te voorkomen. Met een professionele krabber wordt het rotte hout verwijderd. Dit wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd. Wij zorgen dat er geen stuk verrot hout overblijft.

 

Hierna laten we de reparatieplek goed drogen en maken we de intacte verflaag goed schoon. Het houtrot impregneer middel zorgt dat de schimmelsporen worden aangepakt. Vervolgens wordt de houtrotvuller aangebracht. Natuurlijk wordt overtollig vulmiddel strak getrokken met een smal plamuurmes. Het bewerkte oppervlak wordt geschuurd waarna we het met de beste schilder spullen opnieuw gaan schilderen. Doordat wij dit in verschillende lagen doen, zal het er weer super netjes uitzien, alsof er nooit houtrot aanwezig is geweest. Bovenstaande factoren lopen wij zorgvuldig na, om zo houtrot in de toekomst te voorkomen.

 

Uw houtrot laten repareren door schildersbedrijf J.Beljaarts

Wanneer uw houtrot ziet opkomen, bent u nog niet te laat. In veel gevallen kunnen wij dit herstellen en verwijderen. Soms is het houtrot al zo doorgedrongen dat u het hout van bijvoorbeeld uw kozijnen beter kan laten vervangen. Door duidelijk contact tussen de klant en ons komt u nooit voor ongewenste verrassingen te staan. Wij leggen graag iedere mogelijkheid en keuze uit en maken samen een plan om uw houtwerk weer te laten stralen als nooit tevoren. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak of andere vragen over houtrot repareren of andere schilderwerken!

 

Ook voor ander schilderwerk, zowel zakelijk schilderwerk als particulier schilderwerk, bent u bij ons aan het juiste adres. Met optimale kwaliteit en minimale overlast staan we graag tot u dienst. Onze ervaren medewerkers voeren het onderhoud uit van appartementen, woningen, scholen, bedrijfsgebouwen en bedrijfspanden met vakmanschap, kwaliteit en service.

bottom of page